Пицата е с древна история – нейни първообрази е имало още

...
Пицата е с древна история – нейни първообрази е имало още
Коментари Харесай

Открийте коя е най-популярната пица в световен мащаб

Пицата е с антична история – нейни първообрази е имало още в древния Египет, в Елада, при етруските, персите… Вариантът, непосредствен до сегашната позната ни пица, идва от Италия. За нейна „ татковина “ се смята Неапол преди настъпването на Ренесанса. Представлявала е питка от пшеничено брашно със свинска мехлем или зехтин, поръсена със зелени подправки и сирене.

Доматите почнали да се прибавят към средата на 18 век. Макар че навлизат в Европа два века преди този момент, дълго време се считали за отровни и се отглеждали декоративно. Бедните „ се престрашили “ да пробват с домати и по този начин се наложил този зарзават, без който през днешния ден пиците са немислими. Първата пицария в днешния смисъл е от 1830 година, като тя работи и в този момент.

Многобройните типове на италианската пица не са инцидентни – при всеки, съгласно съответните кулинарни обичаи, целеустремено са реализирани характерни аромати и усети. Така цялото това многообразие се е популяризирало по света. Представяме ви през днешния ден 10-те най-популярни пици в целия свят от.

10Капричоза (Pizza Capricciosa)

 пица
primochef.it

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР